Gombás-Tejfölös spagetti
Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti (500 g-os)
- 30-40 dkg csiperke gomba
- 1 csomag füstölt bacon (200-250 g-os)
- 1 csomó újhagyma
- 2 nagy doboz tejföl (2x400 g-os)
- só, bors
- pici citromlé
- 1-2 cikk fokhagyma vagy fokhagymasó
- pici kakukkfű és petrezselyemzöld
Elkészítés:
A bacont apró kockára vágjuk és kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a tisztított, szeletelt gombát és együtt is lepirítjuk, amíg a gomba leve elpárolog. Hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot, kakukkfüvet, fokhagymasót vagy 1-2 cikk reszelt fokhagymát. A megtisztított, felkarikázott újhagymákat is beleszórjuk. Kicsit összepároljuk és felöntjük a 2 doboz tejföllel, összefőzzük. Ízesítjük még pici citromlével és petrezselyemzölddel.
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, leszűrjük, majd az előzőleg elkészített szósszal jól összeforgatjuk.
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, leszűrjük, majd az előzőleg elkészített szósszal jól összeforgatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése