kedd, szeptember 09, 2014

Citromos-ricottás tészta

Aki szereti a kicsit különlegesebb ízeket, vagy a finom citromos ételeket, az próbálja ki mert finom!
Először mi is csak ízlelgettük, majd addig hümmögtünk és tárgyaltuk, hogy jó vagy nem...megtartsuk a receptet avagy sem, hogy azt vettük észre, hogy hűlt helye maradt a tányéron. Összemosolyogtunk...megtartjuk! Nekünk ízlett! :)

Citromos-ricottás tészta 
(4-5 főre)
Hozzávalók: 
- 40 dkg száraz csavart tészta
- 2 nagy citrom
- 50 dkg ricotta (1 doboz)
- 1 dl olíva olaj
- 1 darab csilipaprika- kimagozva, felkarikázva (gyerekek végett kihagytam)
- 1-2 cikk fokhagyma
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 doboz koktél paradicsom
- 5 dkg reszelt parmezán sajt (1 kis zacskó)-(elhagyható)

Elkészítés: 
A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, leszűröm és a következő mártással keverem el, amit addig el is készítek amíg a tészta kifő.
A mártáshoz egy tálba (ami mikrózható) lereszelem a jól megmosott citromok héját, majd kifacsarom a levüket is.
Elkeverem a ricottával, olíva olajjal, csilivel (én kihagytam), lereszelt fokhagymával, reszelt parmezánnal, sóval és borssal. Jól elkeverem és pár perc alatt felmelegítem a mikróban. Addig a koktél paradicsomokat megmosom és félbe vágom, majd a megmelegített szószba keverem, felaprítom a bazsalikomot is, mehet a szószhoz. Végül a kifőtt, leszűrt tészta. Az egészet jól elkeverem és egy jénai tálba simítom az egészet. Kb. 10 percre betolom még az előmelegített sütőbe.
Melegen tálalom.
Finom, szokatlan ízvilág :)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése