vasárnap, szeptember 21, 2014

Csilisbab gazdagon

Hmmm...a csilis bab. Nagyon-nagyon szeretjük! Régebben (mikor még ügyetlenebb voltam) én is az alap-poros verziót készítettem.
Azóta pedig már a saját verziómat készítem, amit annyira csípős paprikázok meg, hogy a kislány is meg tudja enni...azaz nagyon gyengén, de mi ugye utólag még teszünk hozzá :)
Nagyon egyszerű étel és laktató!

Csilis bab 

Hozzávalók: 
- 2 ek. olaj
- 2 nagy hagyma
- 2 kaliforniai paprika
- 2 cikk fokhagyma
- chilipor ízlés szerint
- 2 ek. pirospaprika (nem csípős)
- 1 ek. szárított majoranna
- 50 dkg darált hús (én sertést használok)
- 40 dkg hámozott paradicsom konzerv (1 db)
- 3 ek. sűrített paradicsom
- 3 piros (red kidney) bab konzerv
- 2 édes kukorica konzerv
- 1-2 ek. cukor
- 1 db marhahúsleves kocka (elhagyható)
- 2-3 db babér levél
-só, bors

Elkészítés: 
A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, apróra kockázva az olajon megdinszteljük. A paprikákat megmosom, kicsumázom és apróra felkockázva a hagymához adom. Hozzáöntöm a hámozott paradicsom konzervet is, fűszerezem és kevés vizet öntve alá puhára párolom. Mikor jó puha, összeturmixolom egy botmixer segítségével, majd hozzákeverem a darált húst, a sűrített paradicsomot, a chiliport, a pirospaprikát a marhahúsleves kockát (kihagyható), a cukrot és felöntöm 3 dl vízzel. Lassú tűzön, gyakran kevergetve készre főzöm. Hozzáadom a lecsepegtetett babot és kukoricát. Pár percet még együtt főzöm őket és kész.
Ha a levét nem fövi el úgy, ahogy azt szeretném, akkor "csalni" szoktam. Azaz kevés étkezési keményítőt (kb. 2-3 ek.-nyit) elkeverek egy kevés vízben és azzal sűrítem be az egészet. Pár perc főzés még és kész.
Óvatosan kevergessétek, mert nagyokat "pöfög".

 Tálalhatjuk rizzsel...
Vagy csak simán, kenyérrel.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése