csütörtök, február 20, 2014

Úgy ennék valami finomat...

Hányszor, de hányszor hagyta el szánkat ez a mondat :) Hát nem tagadom...szeretek, szeretünk enni! Van amikor már a könyökünkön jön ki a megszokott szendvics és társai. Így ilyenkor kipróbálok valami újat, aminek a kis családom rendkívül örvend :)
Szóval vacsorára vagy reggelire is finom lehet ez a nem megszokott melegszendvics féle. Igaz nem mostanában készítettem, de most hogy rábukkantam a receptjeim között, azt hiszem ez lesz a vacsi a napokban valamikor :)
Brutálisan egyszerű elkészíteni és rengeteg töltelék variációval.

Papusas 

Hozzávalók: 
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor 
- 1 teáskanál só 
- 50 ml olaj (2-3 ek.)
- 120 ml víz 
 
Töltelék:
- 2 ek. tejföl 
- 10 dkg reszelt sajt (mindegy milyen)
- 3 ek. sonka apróra vágva
- 1 apró hagyma apróra vágva (de lehet lilahagyma, újhagyma, póré)
- 1 kisebb paprika apróra vágva(én kaliforniait használtam)
- 2 szelet bacon apróra kockázva, kicsit megpirítva
- 1 nagyobb cikk fokhagyma lereszelve
- só ízlés szerint
(A töltelék ezer-és ezer módon variálható. Ki mit talál otthon alapon. Bármilyen szalámi, kolbász, akár virsli is mehet bele. A paprikát is felezhetitek-fele sima, fele erős paprika, stb.)

Elkészítés: 
Egy tálba kimérem a lisztet, elkeverem benne a sót és a sütőport. Hozzáöntöm a langyos vizet, majd az olajat és jól összegyúrom. (Előfordul, hogy kicsit ragacsosabb, akkor pici lisztet szórok még hozzá. Vagy ha kicsit nehezen áll össze akkor icipici vizet.). Félkemény kis tészta kell legyen belőle. Ha ezzel megvagyok, akkor letakarom és félre teszem pihenni addig, amíg a tölteléket elkészítem. 
A töltelék hozzávalóit mind apróra kockázom, a sajtot és a fokhagymát lereszelem. A bacont kicsit megpirítom. Majd az egészet elkeverem a tejföllel és sózom ízlés szerint. (A sózással azért csak óvatosan, mert a sajtnak, sonkának és a bacon-nek már van egy sós íze). Félre teszem.
A tésztát 6 részre osztom. Kicsit kinyújtom (kerekre, oválisra, ahogy éppen sikerül), majd a közepébe teszek egy púpozott evőkanálnyi tölteléket. A tészta szélét egyszerűen összecsipkedem és "bezárom" a tölteléket. Kis csónak szerűek lesznek. Kicsit lelapítgatom őket, majd a többivel is így járok el.
Egy teflonos serpenyőt előmelegítek a tűzhelyen (közepes hőfokon, mert nem akarom odaégetni őket). A Papusas-okat beleteszem (nekem 2 fért el benne), olaj nem kell hozzá, és pár perc alatt megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalát is. Érdemes figyelni, mert tényleg elég neki 3-4 perc.
És már kész is a finom vacsora :) Már csak egy bögre tea kell és hallgathatjuk a hümmögéseket :)

Itt már a kialakított csónakok sülnek :)

És a kész Papusas-ok. Vigyázz...forró...

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése