vasárnap, február 09, 2014

Brokkolis-kukoricás tészta

Volt az úgy, hogy mertem említeni a brokkolit a gyerekeknek...Nah igen, jött is az elmaradhatatlan fújjogás...ismeritek ugye???
Gondoltam jó, akkor kezdjük olyannal amiben nem vehető ki, hogy konkrétan brokkoli...így először krémleves formájában találkoztak vele a gyerekek :) Hát igen...krémlevesek közül nem is tudok olyat mondani amit nem ennének meg...Hát csak hümmögtek a leves közben és kérdezgették, hogy ugye van még...És ekkor lecsapok csak úgy finoman, hogy szerinted milyen krémleves ez?? "Hát én nem tudom, de NAGYOOON FINOOM!" És akkor nagy mosollyal az arcomon...Nah ugye, hogy megeszitek a brokkolit is :) Fintorgás elmarad, helyette jön a kedvenc mondatom..."Oké, ezt is felvehetjük a repertoárba" :)
A leves után mertem már próbálkozni olyan étellel is, ahol látszik, hogy a brokkoli az brokkoli...ilyen a most következő finom és laktató tésztás étel.

Brokkolis-kukoricás tészta

Hozzávalók: 
(4-5 személyre elegendő)
- 1 csomag száraz tészta (500 g), (én a megszokott sima csavart tésztát használtam)
- 30-40 dkg brokkoli
- 1 doboz kukorica konzerv
- 10 dkg vaj (margarin)
- 2-3 dl tej
- 20-25 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A tésztát a szokott módon sós vízben kifőzöm, leszűröm. A brokkolit rózsáira szedem és szintén megfőzöm egy kisebb lábosban egy kis vegetával, majd leszűröm.
A vajat felolvasztom és hozzáöntöm a tejet, majd felforralom. Leveszem a tűzről és belekeverem a lereszelt sajtot. Ezt a szószt összekeverem a leszűrt tésztával, brokkolival és a lecsepegtetett kukorica konzervvel. Sózom, borsozom, majd jénaiba téve szép pirosra sütöm a sütőben.
Érdemes akár többféle sajttal is kipróbálni. Fele sima-fele füstölt, vagy aki szereti parmezánnal is kipróbálhatja.
Nagyon finom és laktató ebéd lesz belőle :)


Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése