Hát nem egy megszokott ízvilág az biztos, de nem is rossz. Nekem ízlett :) A gyerekeknek nem éppen a kedvenc listán szerepel, de ők is megették :)
Arab leves
Hozzávalók:
(5-6 személyre)
- 50 dkg fagyasztott zöldborsó
- 1 hagyma
- 4 közepes burgonya
- 1 kicsi paradicsom konzerv
- 1 teáskanál csemege pirospaprika
- 3 cikk fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, vegeta ízlés szerint
- cukor ízlés szerint (ellensúlyozza a paradicsom konzerv savasságát)
- 3 tojás
Elkészítés:
A hagymát megpucolom és egészben hagyom, csak keresztben bevágom, de nem teljesen. A burgonyát is meghámozom és felkockázom. Egy fazékban odateszem hideg vízben főni a hagymát, borsót és a felkockázott burgonyát. Hozzáadom a paradicsom konzervet, a csemege pirospaprikát és fűszerezem ízlés szerint. Hozzáadom a cukrot is, pár evőkanálnyit a már fent említett paradicsom konzerv savasságához mérten. Amikor a levesben minden megfőtt, akkor kiveszem a hagymát ( ezt el szoktam dobni), majd a felaprított petrezselymet beleszórom. A tojásokat felverem és lassan a még fövő levesbe csurgatom, pár percet még főzöm, majd leveszem a tűzről. Ha szükséges, akkor még ízesítem és kész.
Aki szereti, akár tejfölt is keverhet a levesbe tálaláskor.
Érdekes ízvilágú, de finom és egyszerű kis leves.
Aki szereti, akár tejfölt is keverhet a levesbe tálaláskor.
Érdekes ízvilágú, de finom és egyszerű kis leves.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése