vasárnap, február 16, 2014

Egy kis virágos nassolni való...

Szintén egyszerű és nagyszerű receptnek nem igazán nevezhető finomság. Már biztos többen találkoztatok vele több helyen is. Azért én is megosztom :)

Alma rózsa 

Hozzávalók: 
- 1 csomag leveles tészta 
- cukor, fahéj ízlés szerint 
- kevés olvasztott margarin
- pár alma
- fahéjas porcukor

Elkészítés:
Az almákat megmosom, megfelezem és egy kiskanál segítségével kiszedem a közepüket (kicsutkázom). Majd felszeletelem. Egy kisebb lábosban vizet melegítek, teszek bele pár kanál cukrot és fahéjat ízlés szerint. Ebben előfőzöm az almaszeleteket, de csak pár percig. Annyira, hogy könnyen hajlíthatóak legyenek. Majd papírtörlőre kiszedem őket. Én nem teszem bele egyszerre az egész almát, hanem 2-3 részletben. Így biztos nem főzöm túl :)
Ha az almaszeletkék megvannak, akkor a leveles tésztát kicsit lisztezett felületen kinyújtom és felcsíkozom kb. 2 ujjnyi szélesen. Egy egy csíkot megkenek egy kevés olvasztott margarinnal és elkezdem az almaszeleteket szépen, egymást fedve a szélére sorakoztatni úgy, hogy a héjas része legyen a szélénél. Majd ha végig értem, akkor kicsit szorosan feltekerem őket, a végét pedig picit alá teszem, hogy sütéskor biztos ne nyíljanak szét. Mindegyik csíkkal így teszek, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatom őket és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm. A végén pedig meghintem őket fahéjas porcukorral. 

A már feltekert kis rózsák. Irány a sütő :)
És a már megsült Alma rózsák...hmmm...finom illatuk van :)
Ezúton is szeretnék az Én Drága Legkedvesebb Barátnőmnek Nagyon-nagyon Boldog Születésnapot Kívánni!
Isten éltessen sokáig!
Egy tányér pedig csak a Tiéd...igaz csak virtuálisan :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése