vasárnap, február 16, 2014

Gombakrémleves

Holnap hétfő...Nálunk szünet van, 10 napig nincs suli... Ha tehetem, akkor igyekszem gyorsan finomat főzni.
A gomba eredetileg tiltó listás volt nálunk...hát igen...ha azt sem tudták milyen, akkor hogy szerethették volna?? Nah de most...IMÁDJÁK! Ha esetleg zöldség levesbe is bele-bele főzök egy keveset, akkor a gomba szeletek a tányér szélén végzik...ugyanis mint ahogy kiderült az igen jó falat és azt hagyja meg utoljára :) 
A krémlevesekkel meg mint írtam, nem tudnak betelni. És ha ez esetleg még gomba is, nah akkor aztán pillanatok alatt asztalnál vannak és lesik, hogy ugye marad még repeta is.

Könnyen és hamar elkészíthető. És nekünk ez a legfinomabb gombakrémleves :)

Gombakrémleves 

Hozzávalók: 
- 2-3 doboz csiperke gomba (250g-osak)
- 1 hagyma
- 3 nagyobb burgonya
- 1 répa
- 1 fehérrépa
- só, bors, vegeta ízlés szerint
- 1 doboz főzőtejszín (250ml-es)

Elkészítés: 
Minden zöldséget megpucolok, feldarabolom. Nem kell sokat bajlódni vele, mert a végén úgyis össze lesz turmixolva...olyan "ahogy esik úgy puffan módon" :) Odateszem főni annyi vízben, amennyi 2-3 ujjnyival ellepi. Fűszerezem. Ha minden megpuhult, akkor egyszerűen egy botmixer segítségével összeturmixolom és ha szükséges, akkor még utána fűszerezek kicsit. Hozzáöntöm a tejszínt folyamatos keverés mellett és kész is. Aki gondolja, át is szűrheti, bár én nem szoktam. A tetejére lehet egy kevés gombát lepirítani. (Ha kaptok barna csiperkét, akkor érdemes keverni is a fehér csiperkével...csak finomabb lesz. Vagy akár többféle gombát összekeverni és abból megfőzni. A lényeg, hogy elronthatatlan és mennyei.). 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése