péntek, december 20, 2013

Virslis kürtő avagy Sausage Roll

Mikor olyan tartalmas levest főzök mint például lencseleves vagy frankfurti leves, akkor nem mindig készítek mellé második fogást, hanem inkább megsütöm ezeket a kis virslis roll-okat :)
Egyszerű és finom, ráadásul nagyon jó parti falat is. Szilveszterre pedig kitűnő...ugyanis én már jártam úgy párszor, hogy a hagyományos virli főzés elmaradt...nem is egyszer...de ezzel a kis roláddal még ezt a "dillemmát" is megoldottam :)

Virslis kürtő avagy Sausage Roll

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3 dkg sós vaj
- 1 tojás sárgája + 1 a kenéshez
- pici só
- 2 dl langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- mokkás kanálnyi cukor
- frankfurti virsli
- szezámmag

Elkészítés:
A kevés langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztet, a puha vajat, sót, tojássárgáját tálba öntjük és hozzáadjuk az élesztős tejet. Ezt jól összegyúrjuk (előfordulhat, hogy kell még hozzá egy pici liszt, nyugodtan tegyél hozzá még ha túl ragadna a kelt tésztád) és kelesztőtálban 1-1,5 órát kelesztjük.
Lisztezett deszkán vékony téglalap alakúra nyújtjuk és felcsíkozzuk kb. 2 cm-enként. Egy-egy tésztacsíkkal betekerünk egy virslit és sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk. A megmaradt tojás sárgáját elkeverjük pici tejjel és ezzel kenjük meg a kürtők tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tálalhatjuk ketchuppal vagy mustárral, majonézzel.
Tipp: a virliket el is felezhetjük, így még partiképesebbek lesznek :)

 Egész virslivel...
Itt pedig a partiképesebb változata :)
Így is úgy is finomak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése