A linzer amúgy is egy nagyon jól variálható sütemény, ami a kiszúró formákat illetti...lehet karácsonyi, húsvéti vagy csak szimpla retrós :)
A tökéletes Linzer
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 40 dkg sótlan vaj (nem margarin!)
- 20 dkg porcukor
- 4 tojássárgája
- fél kávéskanál só
- Összeállításhoz: barack lekvár, áfonya lekvár, stb.
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval és a porcukorral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és jól összegyúrjuk a tésztát. 20-30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
Pihentetés után enyhén lisztezett gyúródeszkán vékonyra (3-4 mm) nyújtjuk és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle. Arra figyeljünk, hogy párosan legyenek :) Sütőpapírral bélel tepsire rakosgatjuk és 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá nehogy megpiruljon, mert elveszti finom porhanyósságát és inkább ropogós lesz. Lehet, hogy világosnak tűnik, de elég neki ennyi idő.
A tepsin hagyjuk kissé kihűlni, majd kettőt-kettőt összeragasztunk lekvárral.
Megszórjuk őket porcukorral, vagy picit a tetejüket is lekenhetjük lekvárral és megszórhatjuk cukros dióval.
A tepsin hagyjuk kissé kihűlni, majd kettőt-kettőt összeragasztunk lekvárral.
Megszórjuk őket porcukorral, vagy picit a tetejüket is lekenhetjük lekvárral és megszórhatjuk cukros dióval.
Jó sütögetést :)
Vigyázat...eteti magát :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése