Narancsos Sárgarépa krémleves
Hozzávalók:
- 60 dkg sárgarépa
- 3 közepes burgonya
- 3 ek. olaj (én most olíva olajat használtam)
- 8 dl alaplé (ez lehet húsleves, vagy húsleves kockából főzött alaplé)
- 1 nagy narancs leve
- 1 dl 100%-os narancslé
-só, bors ízlés szerint
- 1 nagy doboz tejföl
- 2-3 ek. cukor (a tejföl savanyúságától függően)
Elkészítés:
A répákat és a burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk. Egy lábosban az olajon kissé megpirítjuk őket, majd felöntjük az alaplével, a kifacsart narancslével és a 100%-os narancslével. Sózzuk, borsozzuk és jó puhára főzzük. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor egy botmixerrel krémesre turmixoljuk és ha zsükséges, akkor hígítjuk még (lehet csak alaplével, vagy fele-fele arányban alaplé és narancslé is). Majd legvégül belekeverjük a doboz tejfölt és pár evőkanál cukorral még pikánsabbá tesszük. Ha szükséges utánasózunk és borsozunk.
Kisebb tálkákba merjük és tálaljuk.
A gyerekek így tutira megeszik a répát :)
Nagyon finom leveske, bátran próbáljátok ki.
Kisebb tálkákba merjük és tálaljuk.
A gyerekek így tutira megeszik a répát :)
Nagyon finom leveske, bátran próbáljátok ki.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése