Gesztenyés álom
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 cs. gesztenye massza (50 dkg)
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg puha margarin
- 10 dkg porcukor
- rum aroma ízlés szerint
Krémhez:
- 3 cs. vaníliás puding
- 9 dl tej
- 25 dkg margarin (én csak 15 dkg-ot használtam)
- 25 dkg porcukor
- 2 cs. babapiskóta
- rum aroma ízlés szerint
- 1,5 adag fekete kávé
- 0,5 l tejszín
- 2 ek. porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrom, majd egy tepsibe nyomkodom egyenletesen(érdemes előtte kifóliázni, mert úgy könnyebb lesz majd szeleteléskor kiemelni az első szeleteket...a többi meg csak úgy elillan majd :) ).
A krémhez a vaníliás pudingot a tejjel megfőzöm (cukor nélkül). Kihűtöm. A 25 dkg margarint a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal homogén krémmé keverem.
A krém egyik felét a tepsibe nyomkodott gesztenyés alapra kenem. A lefőtt, cukrozatlan kávét elkeverem ízlés szerint rum aromával (én kb. 1/2 üvegcsét használtam), majd ebbe mártogatom a babapiskótákat (nem kell eláztatni), majd szépen sorban a krémre rakosgatom őket. Ha megvagyok, akkor a krém másik felét a kávés babapiskótákra kenem, majd kicsit behűtöm, amíg felverem a tejszínt. A tejszínt a krém tetejére kenem, elsimítom, majd pár órára behűtöm, hogy az ízek összeérjenek, illetve hogy a babapiskóta megpuhuljon.
A krém egyik felét a tepsibe nyomkodott gesztenyés alapra kenem. A lefőtt, cukrozatlan kávét elkeverem ízlés szerint rum aromával (én kb. 1/2 üvegcsét használtam), majd ebbe mártogatom a babapiskótákat (nem kell eláztatni), majd szépen sorban a krémre rakosgatom őket. Ha megvagyok, akkor a krém másik felét a kávés babapiskótákra kenem, majd kicsit behűtöm, amíg felverem a tejszínt. A tejszínt a krém tetejére kenem, elsimítom, majd pár órára behűtöm, hogy az ízek összeérjenek, illetve hogy a babapiskóta megpuhuljon.
És tényleg egy álom...álom finom...mmm...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése