Mostanra pedig annyira belejöttem, hogy a kis családom tulajdonképpen szinte még melegen is neki ül...nem várják meg míg kihűl :)
Alma leves...ahogy én készítem
Hozzávalók: (Én mindig dupla adaggal főzök...)
- Víz :)
- cukor ízlés szerint
- vaníliás cukor (én 3 cs. szoktam beletenni)
- fahéj (őrölt vagy egész)
- 1 citrom felkarikázva
- 10 közepes alma
- 2-3 dl tej
- 2-3 ek. liszt
- 1-2 tojás sárgája
- 1 nagy doboz tejföl
Elkészítés:
Odateszem a vizet főni, beleszórom a cukrot, vaníliás cukrot, pici sót, a fahéjat és a megmosott, felkarikázott citromot. Amíg felfő meghámozom az almákat, magházukat kivágom és felkockázom. Mehet is a levesbe. Hamar megfő.
Majd jöhet a habarás. Kimérem a tejet egy shaker pohárba, majd beleteszem a lisztet, lezárom a tetejét és jól összerázom. A fövő leveshez öntöm, közben keverem. Ezzel jól át szoktam főzni és sosem marad csomós :)
Majd kóstolás, utánízesítés. A tojások sárgáját elkeverem a tejföllel egy kisebb tálban, majd a leves levéből merek hozzá (hőkiegyenlítés miatt), simára keverem, majd visszaöntöm a leveshez. Merőkanállal felkeverem és kész is.
(A tojás sárgája a forró levesben nem lesz nyers, és higgyétek el, valami fantasztikusan selymesen krémes gyümölcs levest lehet így főzni...Persze minden gyümölccsel elkészíthető). Fogyasztható langyosan és hidegen is :)
Majd jöhet a habarás. Kimérem a tejet egy shaker pohárba, majd beleteszem a lisztet, lezárom a tetejét és jól összerázom. A fövő leveshez öntöm, közben keverem. Ezzel jól át szoktam főzni és sosem marad csomós :)
Majd kóstolás, utánízesítés. A tojások sárgáját elkeverem a tejföllel egy kisebb tálban, majd a leves levéből merek hozzá (hőkiegyenlítés miatt), simára keverem, majd visszaöntöm a leveshez. Merőkanállal felkeverem és kész is.
(A tojás sárgája a forró levesben nem lesz nyers, és higgyétek el, valami fantasztikusan selymesen krémes gyümölcs levest lehet így főzni...Persze minden gyümölccsel elkészíthető). Fogyasztható langyosan és hidegen is :)
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése