Nincs túl sok titka a sonka főzésnek szerintem...Bár leírom, hátha valakinek segítek vele :)
Én arra figyelek, hogy ha sós, akkor előző este beáztatom hideg vízbe, ami ellepi és másnap leöntöm róla. Újra hideg vizet öntök rá, ami szintén ellepi és így teszem oda főni. A vízbe teszek fokhagymát (4-5 gerezd), Babérlevelet és füstölt kockát (erre muszáj volt ráállnom, mert nem nagyon jutok hozzá finom füstölt sonkához...ez van...). Ahány kg-os a sonka annyi ideig szoktam főzni, és a főző vizében hagyom kihűlni! A tojásokat is a sonka levében szoktam megfőzni. A tojásokat megmosom és óvatosan beleteszem a fövő vízbe 10 percre (én a sonka főzési ideje lejárta előtt 10 perccel teszem bele), majd szintén a vízben hagyom kihűlni a sonkával együtt. Másnap kiveszem a tojásokat, kiveszem és szépen felszeletelem a sonkát és kaláccsal, a tojással és majonézes tormával, sárga túróval, stb tálalom :)
Egy 2 kg-os sonka bőven elég 5 főre (legalábbis nekünk elég volt).
Ennyi a "nagy titok". Egyszerűen megoldható :)
Ilyen szépen szokott sikerülni a sonka és a kalács is :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése