Természetesen idén sem maradnak ki a gyerekek sem...nekik is inkább apró meglepetéssel készülök. Finom ebéd, vacsi. Egy kis plusz csoki.
Gondoltam, hogy a reggelit vagy a vacsit úgy próbálnám kialakítani, hogy Valentinos legyen.
Például süthetnék toast kenyérben tojást, hogy kiszaggatom a kenyér közepét egy nagy szívvel és találtam olyat, ahol ketchuppal csináltak rá apró szívecskéket. Hát ötletnek ez sem utolsó...és elég egyszerű is. Hiszen nincs szükség semmi egyébre. mint pár szelet toast kenyérre, egy szív alakú kiszúróra, 1 tojásra, kevés olajra, egy serpenyőre, némi sóra, pici ketchupra és egy fogpiszkálóra.
A kenyérszelet közepét kiszúrjuk a szív kiszúróval. Egy serpenyőben olajat melegítünk és a kenyér egyik oldalát finoman megpirítjuk, majd megfordítjuk és a szív alakba beleütünk egy tojást és lefedve a serpenyőt készre sütjük. Picit sózzuk és a ketchuppal szívecskéket mintázhatunk a tányérra a képen látható módon, egyszerűen két kis cseppet fogpiszkáló segítségével szívecske alakra húzva. És voaláá...kész is.
(A kép nem saját...forrás...internet...azt hiszem a "Készítsd el!" blogról származik.)
Aztán ott van a virsliből szív és abban kisütni a tojást variációja. Ami szintén jópofa ötlet. És ehhez sem kell különösebben sok minden. Szükséges hozzá egy virsli, egy tojás, némi só, két db. fogpiszkáló, kevés olaj és egy serpenyő.
A virslit hosszába ketté vágjuk és az alsó végét fogpiszkálóval összetűzzük, majd a két felsőt alulra húzva szív alakot formázunk belőle és ezt a két végét is összetűzzük. Az így kapott szív virslit egy serpenyőben melegített olajban kicsit megsütjük, majd megfordítva beleütjük a tojást és szintén lefedve készre sütjük. Ha esetleg a fehérje mellé folyna, azt levágjuk, kissé sózzuk és kész is. Íme:
A virslit hosszába ketté vágjuk és az alsó végét fogpiszkálóval összetűzzük, majd a két felsőt alulra húzva szív alakot formázunk belőle és ezt a két végét is összetűzzük. Az így kapott szív virslit egy serpenyőben melegített olajban kicsit megsütjük, majd megfordítva beleütjük a tojást és szintén lefedve készre sütjük. Ha esetleg a fehérje mellé folyna, azt levágjuk, kissé sózzuk és kész is. Íme:
(A kép nem saját, ez is a "Készítsd el!" blogról származik.)
Aztán ami még nagyon izgatja a fantáziámat, a már millió helyen megtalálható szív alakú tojás készítése. Ez talán igényel némi kis kézügyességet...de ez is nagyszerű ötlet, jól mutathat egy sima szendvicsen és akár már előző este is el lehet készíteni és jól eldugni a hűtőben és másnap reggel a kész szendvicsre felszelni.
Ehhez szükség van egy erősebb kartonra, esetleg egy tejes dobozra, amiből egy képeslapnyi darabot kivágunk, ezt ketté hajtjuk félbe, hosszában. A kívánt mennyiségű tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk még melegen és a félbehajtott lapunkra helyezzük. A közepére tehetünk evőpálcikát, esetleg egy vékonyabb fakanál nyelét, vagy egy sima lemosott ceruza is megteszi. A pálcánkat pedig két erőseb befőttes gumival erősen összefogjuk a tejes dobozos kartonnal. Várjunk vele legalább tíz percet (én tuti megkétszerezem az időt...biztos ami biztos alapon...), majd távolítsuk el a gumit és a karton lapot. A kész tojást ketté vágva szív formát kapunk. Szerintem egyszerűbb elkészíteni, mint leírni...
Ehhez szükség van egy erősebb kartonra, esetleg egy tejes dobozra, amiből egy képeslapnyi darabot kivágunk, ezt ketté hajtjuk félbe, hosszában. A kívánt mennyiségű tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk még melegen és a félbehajtott lapunkra helyezzük. A közepére tehetünk evőpálcikát, esetleg egy vékonyabb fakanál nyelét, vagy egy sima lemosott ceruza is megteszi. A pálcánkat pedig két erőseb befőttes gumival erősen összefogjuk a tejes dobozos kartonnal. Várjunk vele legalább tíz percet (én tuti megkétszerezem az időt...biztos ami biztos alapon...), majd távolítsuk el a gumit és a karton lapot. A kész tojást ketté vágva szív formát kapunk. Szerintem egyszerűbb elkészíteni, mint leírni...
(A kép nem saját, az interneten már biztos mindenki találkozott vele...Itt láthatóak egymás után a lépések.).
Illetve találtam még egy apró jópofa dolgot...ehhez csak a virsli két kis vége kell, fogpiszkáló, egy kevés sajt. A megfőtt virslinek a végét átlósan levágom, úgy hogy passzoljanak majd és szívecskét alakítok ki belőle, amit egy fogpiszkálóval összefogok. A fogpiszkáló két kis végére pedig a nyíl elejét és hátulját rögzítem. Ez is végtelenül egyszerű, apró kis ötlet.
(A kép nem saját, forrás...internet).
Az ebédünk nem hiszem, hogy olyan különleges lenne...esetleg annyiban, hogy nem egy megszokott fogás lesz. Azonkívül készül majd képviselő fánk, mert az kihagyhatatlan és marcipános linzerszívek. A külön tortán még gondolkodom...nem ártana ezeket a tasakos krémporokat felhasználnom végre...nem rémüldözni...hajt a kíváncsiság...
Illetve ezt a szép verset fogom a mostani lapba írni...ami elég jellemző ránk nézve...
Illetve ezt a szép verset fogom a mostani lapba írni...ami elég jellemző ránk nézve...
Kedvesemnek Valentin Napra
Hosszú utat tettem meg életem során,
Mire Rád találtam tavaszi éjszakán.
Lelkemet szomorú gondok nyomasztották,
Szívembe a gyilkos tőrt belemártották.
Akkor tűntél fel életem borús egén,
Napfényt villantottál szomorú nap végén.
Lelkembe visszatért újra a boldogság,
Feltárult előttem a csodaszép világ.
Nem hozott a szél, mint ősszel falevelet,
Álmomban sem sodort hozzád a képzelet.
Mégis úgy éreztem mindig csak Rád vártam,
Életem alkonyán végre Rád találtam.
Nem leszek már többé szerelem vándora,
Te vagy az életem egyetlen mámora.
Szerelmed bearanyozza éjszakámat,
Nappal sem hagyja el bánatos szó számat.
Ketten várjuk az új Valentin napot,
Második, mit az élet nekünk megadott.
Már (lassan) két éve élek veled szerelemben,
Szép szerelmes szavak jutnak az eszembe.
(Mészáros Lajos)
Minden kedves olvasómnak Boldog Valentin Napot kívánok!
A Valentin nem csak a szerelmeseké...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése