szombat, január 26, 2013

Szintén kence

Folytatnám a szendvicskrémezést....
Ez most egy halas verzió, ami szerintem hihetetlenül finom. A receptet úgy találtam meg a mindenes rózsaszín füzetemben, ahova kipróbálásra váró recepteket írogatok be úgy sebtiben.

Halas pástétom 

Hozzávalók:

- 1 doboz darabolt tonhalkonzerv (olajos, vagy sós lében eltett)
- 1 doboz szardínia
- fél citrom leve 
-1 teáskanál mustár
- 5 dkg sótlan vaj
- 2 db keményre főtt tojás
- só, fehér bors, színes bors

Elkészítése:
A tonhalkonzervet lecsöpögtetem. A szardínia konzervet én konkrétan csap alatt lemostam...ezzel a maradék apróbb pikkelyeket is eltávolítva, majd ketté szedtem és a benne lévő gerincét is kiszedtem (hát ezért nem eszem én meg alapjáraton a szardíniát). A tojásokat keményre főzöm. Majd minden hozzávalót botmixerrel alaposan összeturmixolok. Kicsit hűtőben pihentetem.
Szintén finom bármilyen kenyérrel, akár még pirítóssal is.

Amúgy lehűtve szerintem akár még zöldségeket is tölthetünk meg vele. El tudom képzelni egy svéd asztalra, mondjuk sárga vagy piros kaliforniai paprikába töltve és pár óra plusz hűtés után szépen felkarikázva. Szerintem jól mutatna...ki is fogom próbálni :)


A fotózást gyorsan kellett kiviteleznem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése