A tortáról még csak annyit, hogy keveredik a finom karamell, fahéj és ananász íze...Tudom, hogy elég meredeken hangzik, de nagyon finom!
Próbáljátok ki bátran, mert nem csak az orrunkat, ízlelő bimbókat, hanem még a lelkünket is simogatja...főleg egy jó könyv, kényelmes fotel és egy finom tea keretében.....Ahhhh....
Ananászos fordított torta
Hozzávalók:
- 1/2 (normál) bögre sótlan vaj, esetleg margarin
- 1 bögre barna cukor
- 1 doboz szeletelt ananász konzerv
- 1 1/2 bögre liszt
- 1 1/2 tk. sütőpor
- 1/2 tk. só
- 1 tk. őrölt fahéj
- 10 dkg sótlan vaj, esetleg margarin
- 1 bögre cukor
- 3 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/4 bögre ananász lé (konzervből)
- 1/2 bögre tej
- 1 bögre barna cukor
- 1 doboz szeletelt ananász konzerv
- 1 1/2 bögre liszt
- 1 1/2 tk. sütőpor
- 1/2 tk. só
- 1 tk. őrölt fahéj
- 10 dkg sótlan vaj, esetleg margarin
- 1 bögre cukor
- 3 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/4 bögre ananász lé (konzervből)
- 1/2 bögre tej
Elkészítés:
Egy 26 cm-es torta formába sütőpapírt vágok úgy, hogy jó nagy pereme is legyen. Ezt beleteszem a torta formába. Erre ráöntöm a fél bögre olvasztott vajat és megszórom a barna cukorral.
Erre az alapra helyezem a lecsöpögtetett, papír törlővel leitatott ananász karikákat, a hézagokat is kitöltöm feldarabolt ananásszal.
A tésztához a 10 dkg vajat a bögre cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem (mixerrel), majd egyenként hozzákeverem a tojásokat. Utána jöhet a tej és az ananász lé. A liszthez hozzáadom a sütőport, sót és az őrölt fahéjat, elkeverem. Ezt a lisztes keveréket lassan adagolva keverem a tészta masszához. Jól elkeverem és kanállal óvatosan a barna cukros ananászra merem.
Előmelegített sütőben, 180-200 fokon 45-55 percig sütöm, amíg szép aranybarna színt kap és letisztul a közepe is. Tűpróbával ellenőrzöm.
A sütőből kivéve 5 percet pihentetem, éles késsel a szélét körbevágom. Ráteszek egy nagy lapos tányért és átfordítom. Mielőtt még eltávolítanám a torta formát hagyom így is hűlni kicsit. Lehámozom a sütőpapírt, a széle kicsit nehezebb, de megoldható és kész is.
A legfinomabb része szerintem a torta széle, mert beissza a finom karamelles, ananászos lét...
És szerintem még nyáron is megállja a helyét egy jó nagy gombóc krémes vanília fagyi társaságában :)
Melegen, de hidegen is nagyon finom.
Egy 26 cm-es torta formába sütőpapírt vágok úgy, hogy jó nagy pereme is legyen. Ezt beleteszem a torta formába. Erre ráöntöm a fél bögre olvasztott vajat és megszórom a barna cukorral.
Erre az alapra helyezem a lecsöpögtetett, papír törlővel leitatott ananász karikákat, a hézagokat is kitöltöm feldarabolt ananásszal.
A tésztához a 10 dkg vajat a bögre cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem (mixerrel), majd egyenként hozzákeverem a tojásokat. Utána jöhet a tej és az ananász lé. A liszthez hozzáadom a sütőport, sót és az őrölt fahéjat, elkeverem. Ezt a lisztes keveréket lassan adagolva keverem a tészta masszához. Jól elkeverem és kanállal óvatosan a barna cukros ananászra merem.
Előmelegített sütőben, 180-200 fokon 45-55 percig sütöm, amíg szép aranybarna színt kap és letisztul a közepe is. Tűpróbával ellenőrzöm.
A sütőből kivéve 5 percet pihentetem, éles késsel a szélét körbevágom. Ráteszek egy nagy lapos tányért és átfordítom. Mielőtt még eltávolítanám a torta formát hagyom így is hűlni kicsit. Lehámozom a sütőpapírt, a széle kicsit nehezebb, de megoldható és kész is.
A legfinomabb része szerintem a torta széle, mert beissza a finom karamelles, ananászos lét...
És szerintem még nyáron is megállja a helyét egy jó nagy gombóc krémes vanília fagyi társaságában :)
Melegen, de hidegen is nagyon finom.
A sütőpapíros torta forma...benne az olvasztott vaj.
Erre jön a barna cukor.
Lecsöpögtetett és papír törlővel leitatott ananász karikák, a hézagokban is.
A kész torta.
És egy langyos szelet...Csak a könyv és a finom tea hiányzik mellőle...Hmmm...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése