A lényeg a lényeg, hogy sikerült igencsak nagy űrt kihagynom az első bejegyzés óta. Viszont a jó hír, hogy ez idő alatt sem lustálkodtam...és hozom is szépen lassan a lemaradt recepteket.
Egy nagyon finom Frankfurti leves variációját osztom meg veletek. A levesek nálunk nagyon mennek, de sajnos a gyerekek válogatósabbak...
Mindig próbálom bővíteni a levesek listáját...Szóval, gondoltam megkérdezem a Csipet csapatot, hogy szerintük még mi az ami jöhetne...nagy egyetértésben zengték, hogy hát csináljak Frankfurti levest...Nah, ha szakítottam szagoljam is....tudniillik én és a kelkáposztás dolgok kb. olyan tizen-jónéhány éves múltra tekintünk vissza...és gondolhatjátok, hogy nem kimondottan a barátságunkról lehet szó...
Ahol ez volt a menü, vagy ilyesmit főztek...nah én onnan másodpercek töredéke alatt felszívódtam. Szóval nem húzom a dolgot... UTÁLOM A KELKÁPOSZTÁT!!!
Hát gondoltam csak rákeresek a neten a Frankfurti levesre...és a végén összemixeltem több receptet, és nagy undorral nekiálltam a levesnek...persze úgy, hogy a gyerekek lehetőleg ne lássák a "rajongásomat" a kelkáposzta iránt. Igaz a középső fiúnak gyanús volt, hogy mindig őt kérem fel a kóstolásra, illetve olyan huzatban főztem :) ...de nagy nehezen csak túléltem a leves megfőzését...
Tálalás...a gyerekek falták ezerrel, a párom sem panaszkodott...én meg úgy döntöttem, hogy ezt az aprócska áldozatot szívesen meghozom értük, látva a leves sikerét.
Nah igen...aztán úgy jártam, hogy senki nem volt itthon aki kóstolhatott volna...így kénytelen voltam én megkóstolni...így történt a dolog, hogy rájöttem....EZ FINOM!!!
Ennyi de ennyi év után én is megettem egy kisebb tányérka levest...olyan örömmel újságoltam anyukámnak, hogy csak nah...mint egy gyerek :)
Szóval a sztori után jöjjön akkor a recept.
Frankfurti leves
Hozzávalók:
1/2 kg kelkáposzta
1 közepes burgonya
1 hagyma
1 répa
1 cikk fokhagyma
1 tk. tárkony (szárított)
1 késhegynyi őrölt kömény
1-2 ek. liszt
2 tk. pirospaprika
2-3 dl tejföl
4 virsli (frankfurti)
só, bors, ételízesítő, petrezselyemzöld
Hozzávalók:
1/2 kg kelkáposzta
1 közepes burgonya
1 hagyma
1 répa
1 cikk fokhagyma
1 tk. tárkony (szárított)
1 késhegynyi őrölt kömény
1-2 ek. liszt
2 tk. pirospaprika
2-3 dl tejföl
4 virsli (frankfurti)
só, bors, ételízesítő, petrezselyemzöld
A kelt laskára, a burgonyát kisebb kockára vágjuk. A hagymát is felkockázzuk. A sárgarépát felkarikázzuk. Ezt mind odatesszük főni és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tárkonyt, a köményt és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Ha minden jó puhára főtt, akkor az 1-2 ek. lisztből halvány rántást készítünk, majd hozzáadjuk a 2 tk. pirospaprikát és felöntjük kb. 2 pohár (2 dl-es) vízzel. Ehhez kell hozzákeverni a tejfölt (jó simára). Ezt hozzáöntjük a leveshez és felforraljuk.( Természetesen ki-ki kitapasztalhatja a maga szerette sűrűségét...nekünk így a legfinomabb).
A legvégén belekarikázzuk a virsliket is és hozzáadjuk még az apróra vágott petrezselyemzöldet is. Ha szükséges még ízesítünk rajta.
Nagyon finom!
Nagyon finom!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése