Ennek ellenére azért én csak szorgalmasan pakolgatom fel a recepteket :)
Nálunk a gyümölcs torta összes variációja nyerő. A gyerekek egyszerűen imádják, sőt olyannyira, hogy a kislánynak még Karácsonyra is ez volt a menühöz kért plusz sütije :)
Szerintem a világ egyik legegyszerűbb tortája a gyümölcs torta...Én sem bonyolítom túl az elkészítését, maximum a díszitgetéssel megy el kicsivel több időm, de még az is megéri, mert látva a csodálkozó szemeket és a gyors villamozdulatokat, nah és az utána bezsebelt puszik mennyiségét... biztos lehetek abban, hogy ismét jót alkottam :)
Egyszerű Gyümölcs Torta
Hozzávalók:
4 tojás,
4 ek. cukor,
4 ek. liszt,
1 tk. sütőpor
4 tojás,
4 ek. cukor,
4 ek. liszt,
1 tk. sütőpor
1 csomag vaníliás puding, 4 ek. cukor, 1/2 l tej
gyümölcs ízlés szerint
1 cs. színtelen vagy piros tortazselé
Elkészítése:
A 4 tojás fehérjét kemény habbá verem, ehhez adom hozzá a 4 ek. cukrot. Ha szép kemény lett a hab, akkor ehhez már lassabb fokozaton óvatosan hozzákeverem egyesével a tojások sárgáját. Majd ugyanúgy lassabb fokozaton keverve hozzáadom kanalanként a sütőporos lisztet is.
Egy 26 cm-es kör alakú tortaformának az aljába vágok sütőpapírt és az így előkészített formába beleöntöm a piskóta masszát.
180-200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütöm és tűpróbával ellenőrzöm. Ha megsült, akkor kihűtöm, majd kiveszem a formából, lehúzom az aljáról a sütőpapírt. Egy szép tálra helyezem és megfőzöm a vaníliás pudingot. (A tortának a belseje egy ici-picit be fog esni, de ez nem is jó kifejezés rá...mivel nem lesz a tészta semmivel sem rosszabb, hanem lesz egy pici pereme, ami felfogja majd a kész pudingot). A kész pudingnak kb. a háromnegyede rá is megy egy tortára, de ha ráfér akkor akár az egész is mehet rá. És már lehet is pakolgatni a gyümölcsöket ízlés szerint. Ha ezzel is megvagyunk, akkor a tortazselét is elkészítjük a hátoldalán lévő leírás szerint és szépen a gyümölcsök tetejére öntjük amennyi szükséges.
Hűtőben lehűtjük.
Tálalhatjátok akár tejszínhabbal is...nálunk a gyerekek nem igazán vannak oda a tejszínhabért...így ez nálunk sűrűn lemarad :)
Nah és akkor az én eddig lencsevégre kapott variációim:
Egy 26 cm-es kör alakú tortaformának az aljába vágok sütőpapírt és az így előkészített formába beleöntöm a piskóta masszát.
180-200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütöm és tűpróbával ellenőrzöm. Ha megsült, akkor kihűtöm, majd kiveszem a formából, lehúzom az aljáról a sütőpapírt. Egy szép tálra helyezem és megfőzöm a vaníliás pudingot. (A tortának a belseje egy ici-picit be fog esni, de ez nem is jó kifejezés rá...mivel nem lesz a tészta semmivel sem rosszabb, hanem lesz egy pici pereme, ami felfogja majd a kész pudingot). A kész pudingnak kb. a háromnegyede rá is megy egy tortára, de ha ráfér akkor akár az egész is mehet rá. És már lehet is pakolgatni a gyümölcsöket ízlés szerint. Ha ezzel is megvagyunk, akkor a tortazselét is elkészítjük a hátoldalán lévő leírás szerint és szépen a gyümölcsök tetejére öntjük amennyi szükséges.
Hűtőben lehűtjük.
Tálalhatjátok akár tejszínhabbal is...nálunk a gyerekek nem igazán vannak oda a tejszínhabért...így ez nálunk sűrűn lemarad :)
Nah és akkor az én eddig lencsevégre kapott variációim:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése