Ha esetleg nem kívántam volna Boldog Új Évet és minden...minden jót a rám-rám pillantó olvasóimnak, akkor ezt most megteszem!!! Legyen sikeres és nagyon szép évetek 2015-ben.
Ezt megünnepelve...illetve inkább engesztelésképpen egy nagyon finom és illatos kalács receptet hoztam Nektek!
Málnás-Habcsókos Kalács
Hozzávalók:
- 450 g liszt
- 60 g cukor
- csipet só
- 2 tojás sárgája
- 1 dl citruslé (1 narancs leve)
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl tejszín
- 25 g élesztő
- 2 ek. langyos tej
- 1 kk. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
Töltelék:
- 2 tojás fehérje
- csipet só
- 60 g cukor
- ízlés szerint gyümölcs (én egy doboz fagyasztott málnát használtam)
Elkészítés:
A lisztet egy mélyebb tálba szitálom és a közepébe készítek egy mélyedést. Ebbe morzsolom bele az élesztőt és a pici meglangyosított tejet a kiskanál cukorral elkeverve az élesztőre öntöm. Hagyom felfutni. Hozzáadom a cukrot, a tojások sárgáját, a tejszínt, a lereszelt citrom héját, a narancs kifacsart levét és a vaníliás cukrot. Könnyű, nem túl kemény és nem ragacsos kalács tésztát dagasztok. (Nekem pici liszt kellett még hozzá).
Hagytam a duplájára kelni (kb. 1-1 1/2 óra).
Ha megkelt, akkor enyhén lisztezett felületen szép téglalapra nyújtom (kb. ujjnyi vastagságúra).
A töltelékhez a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem, majd szép lassan hozzáadagoltam a cukrot és tovább verve szép, fényes és kemény habot kaptam. Ezt a habot a kinyújtott tésztára kentem, majd megszórtam a fagyasztott málnával. Feltekertem akár a piskóta tekercset és 8 egyforma szeletre vágtam.
Egy 28 cm-es kapcsos tortaformába sütőpapírt tettem (csak az aljára), majd a szeleteket szépen beleraktam. Letakarva hagytam még 30 percet kelni.
A megkelt kalácsot vékonyan lekenem olvasztott vajjal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöttem. Majd mikor már szép piros a teteje, egy alufólia darabot tettem lazán a tetejére és még kb.15-20 percig sütöttem.
Hagytam a duplájára kelni (kb. 1-1 1/2 óra).
Ha megkelt, akkor enyhén lisztezett felületen szép téglalapra nyújtom (kb. ujjnyi vastagságúra).
A töltelékhez a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem, majd szép lassan hozzáadagoltam a cukrot és tovább verve szép, fényes és kemény habot kaptam. Ezt a habot a kinyújtott tésztára kentem, majd megszórtam a fagyasztott málnával. Feltekertem akár a piskóta tekercset és 8 egyforma szeletre vágtam.
Egy 28 cm-es kapcsos tortaformába sütőpapírt tettem (csak az aljára), majd a szeleteket szépen beleraktam. Letakarva hagytam még 30 percet kelni.
A megkelt kalácsot vékonyan lekenem olvasztott vajjal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöttem. Majd mikor már szép piros a teteje, egy alufólia darabot tettem lazán a tetejére és még kb.15-20 percig sütöttem.
Miután megsült hagytam kicsit hűlni, majd eltávolítottam a torta karimát. Porcukorral szórtam meg a tetejét és tálaltam. Nagyon finom langyosan, de teljesen kihűlve is mennyei...nah és az illata...hmm.
Íme, fázis fotókkal:
Próbáljátok ki!
Jó étvágyat :)
Jó étvágyat :)
How to play poker card sequence カジノ シークレット カジノ シークレット クイーンカジノ クイーンカジノ 1982stargames casino no deposit bonus codes - Vntopbet
VálaszTörlés