A gyerekeknek nem árultam el, hogy cékla van a pürében...csak azt mondtam, hogy pink-püré lesz ebédre...külön élvezet volt mikor találgatták, hogy "de ezt hogy?".
Kapros-tormás Csirkecombok
Céklás Burgonyapürével
Hozzávalók (5 főre):
- 10 db csirkecomb (alsó)
- 1 hagyma
- 3-4 cikk fokhagyma
- só
- bors
- friss kapor (szárított is jó)
- 2 ek. reszelt torma (én sima ecetes tormát használtam)
- 2 dl főző tejszín
- 2 ek. liszt
A körethez:
- kb. 1 kg burgonya
- 3 közepes főtt cékla
- vaj
- só
- tej
Elkészítés:
A csirkecombokat lebőrözöm, megmosom. A hagymát és a fokhagymát meghámozom, apróra kockázom és kevés olajon megfonnyasztom. Belerakom a csirkecombokat, megsózom, megborsozom, hozzáadom a friss (vagy szárított) kaprot, a reszelt ecetes tormát és kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára párolom. Amikor a combok megpuhultak, akkor a tejszínt csomó mentesre keverem a liszttel és ezzel habarom be. Szükség esetén utána ízesíthetünk.
A céklákat meghámozzuk és sima vízben puhára főzzük (én már eleve főtt céklát vásároltam). A burgonyát meghámozom, sós vízben megfőzöm, leszűröm. Hozzáreszelem a megfőtt céklát, adok hozzá vajat, tejet, kevés sót és pürésítem a megszokott módon.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése