hétfő, október 13, 2014

Tojás leves

Nem tűntem el, csak elkezdődött Nekem is az iskola. Hát mit is mondjak? Fáradt vagyok. Nem csak azért mert újra suliba járok, hanem azért, mert mindezt más nyelven más szokásokkal övezve nem is egyszerű. Nem fizikailag érzem magam fáradtnak, hanem szellemileg. A suliban 1 nap suli-3 nap konyha és akkor jön a szombat, ahol 8 órában éttermi konyha, és természetesen mind emellett még itthon is főzni és sütni kell, mert a csipet csapat kiakad :) Már így is megkaptam, hogy jobb lenne ha én tanítanám őket főzni nem pedig ők engem. Jól van nah. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy eddig nem valami nekünk ízlő dolgokat készítettünk :) de ez is hozzá tartozik az itteni kultúrához és szokásokhoz.
Ilyenkor igyekszem gyorsat főzni, ami még másnap is finom. A tojás leves nem tartozik a gyerekek kedvencei közé, inkább a "megeszem" kategória. Bár én sem voltam oda érte gyerek koromban, most annál inkább. Egyszerű és gyors.

Tojás Leves 

Hozzávalók:
- 3 ek. liszt
- kevés olaj
- hideg víz
- 1 kis fej hagyma
- só, vegeta
- kevés őrölt kömény
- pár babér levél
- fejenként 1 tojás
- pici ecet
- pici cukor

Elkészítés: 
A lisztből az olajjal rántást készítek. Nem kell túl barnára készíteni. Felengedem hideg vízzel és ízesítem sóval, vegetával. Teszek bele egy kevés őrölt köményt és pár babér levelet. A hagymát megpucolom és kicsit keresztbe bevágom, de nem teljesen és így egészben teszem a levesbe. Főzöm, kb. 20-25 percet. Ez idő alatt elfövi a habját, érdemes azért rá-rá pillantani, mert szeret kifutni. Ha elfőtte a habját, akkor mehet bele a fejenként 1-1 tojás akár egészben, vagy felverve szépen belecsurgatni, közben kevergetni. Amikor már lekapcsoltuk alatta a gázt, akkor ízesítjük kevés ecettel és pici cukorral.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése