Meggyes Kelyhek
Hozzávalók:
- 1 csomag főzős vaníliás puding por
- 6 dl tej
- 4-5 ek. cukor
- 1 csomag meggyes gyümölcs kocsonya por
- pár szem baba piskóta
- pár szem meggy befőtt, vagy fagyasztott meggy, esetleg lekvár
- 1 kis dobozos tejszínhab
- díszítéshez: ostya szív, csokis ostya rúd, csoki lencse,stb.
Elkészítés:
A pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, csak most nem 5 dl, hanem 6 dl tejben. A gyümölcs kocsonyát szintén a tasakon leírtak szerint picivel több vízzel megfőzzük. A baba piskótákat összetördeljük. A meggyet lecsepegtetjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Innentől pedig szépen poharakba rétegezzük. Egy sor puding, 1 sor gyümölcs kocsonya, baba piskóta darabkák, meggy vagy esetleg 1-2 kiskanál lekvár, újra puding, gyümölcs kocsonya, egészen a pohár tetejéig. Hagyjunk egy kis helyet a tejszínhabnak. A tejszínhabot én simán kanállal raktam a desszert tetejére, de lehet csillag csöves nyomózsákból is rányomni. Megszórtam csoki lencsével, szúrtam bele 1-1 ostya rudat és szívecskét. Mehet is a hűtőbe. Jól lehűtve tálaltam. :)
Ebben a nagy melegben igazi kényeztető és hűsítő finomság! Próbáljátok ki :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése