Két féle kukorica levest szoktam főzni. Most megosztom veletek az egyiket :)
Krémes Kukorica Krémleves
Hozzávalók:
- 2 doboz édes kukorica konzerv
- 6 dl víz (plusz még 2x3 dl-hígításhoz)
- 3 húsleves kocka (csirkés vagy zöldséges)
- 5 dl főzőtejszín
- 3 ek. liszt
- 2 cikk fokhagyma (kisebbek)
- 2-3 ek. porcukor (ízlés szerint)
- 2 tojás sárgája
- só, bors, pici kakukkfű (ízlés szerint)
- tálaláshoz patogtatott kukorica
Elkészítés:
A 6 dl víz és a húsleves kockákból alaplét főzünk, majd ebbe tesszük bele a kukorica konzerveket levükkel együtt. Belereszeljük a fokhagymákat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés kakukkfűvel. Jól összefőzzük, majd egy bot mixer segítségével összeturmixoljuk. Nem baj ha maradnak benne kukorica darabok, szerintem finomabb is úgy, mint teljesen elpépesítve. A tejszínbe elkeverjük a lisztet, hogy ne legyen csomós, majd a levesből pár merőkanálnyit szintén hozzá keverünk (hő kiegyenlítés céljából) és ezzel behabarjuk a levest, felforraljuk és ha szükséges, akkor a még megmaradt 2x 3dl vízzel hígíthatjuk. Elkeverjük benne a porcukrot, után ízesítünk, majd tányérokba merjük és frissen patogtatott kukoricával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése