A recept angolul van meg és így az adagok is, de nem szoktam ezen aggódni...Érdemes egy nagyobb családnak dupla adaggal készíteni. Mi nagyon szeretjük.
Csirkés Stir Fry
Hozzávalók:
(Ez egy adag...érdemes duplázni)
- 1/3 pohár szója szósz
(én egy sima vizes poharat használtam mérőeszköznek)
(én egy sima vizes poharat használtam mérőeszköznek)
- 1/2 pohár víz
- 2-3 ek. barna cukor
- 2 lime leve
- 500 g csirkemell
- 3 ek. olaj
- 5-6 cm gyömbér
- 3 nagy répa
- 250 g spárga
- 250 g kukorica
- ízlés szerint mehet bele egy-két marék kesudió is (de ez el is hagyható)
- rizs vagy tészta
Elkészítése:
A szójaszószt, a vizet, a barna cukrot és a lime-ok levét beletesszük egy tálba. Ehhez a marinádhoz tesszük hozzá a vékonyan felcsíkozott csirkemellet és lefedjük, állni hagyjuk amíg a zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. A répát meghámozom és vékonyan felkarikázom. A spárgának a fásabb végét levágom, megmosom és kisebb darabokra felszelem. A gyömbért szintén meghámozom és nagyobb darabokra vágom.
Majd egy nagyobb serpenyőben, esetleg wok-ban felhevítem az olajat és beleteszem a csirkét a marináddal együtt. Hozzáadom a feldarabolt gyömbért. Pár percig főzöm, majd hozzáadom a répát és a spárgát is és készre főzöm. A legvégén hozzákeverem a kukoricát is.Tálalás előtt a gyömbér darabokat ki kell szedni, mert nagyon csípősek és nekünk csak az ízesítése miatt kell (ezért jobb nagyobb darabokra vágni, hogy a végén tudjuk melyik is az, amit ki kell halászni :) ).
Van amikor megszórom egy-két marék kesudióval is. Én gyömbért is többet használok, de azt lereszelem és csak a levét préselem ki belőle...hihetetlenül finom, amikor a répa felveszi ezt az ízt. Lehet gazdagítani más zöldségekkel is, el is lehet hagyni. Bátran variálható étel.
Főtt vagy párolt rizzsel tálalom.
Majd egy nagyobb serpenyőben, esetleg wok-ban felhevítem az olajat és beleteszem a csirkét a marináddal együtt. Hozzáadom a feldarabolt gyömbért. Pár percig főzöm, majd hozzáadom a répát és a spárgát is és készre főzöm. A legvégén hozzákeverem a kukoricát is.Tálalás előtt a gyömbér darabokat ki kell szedni, mert nagyon csípősek és nekünk csak az ízesítése miatt kell (ezért jobb nagyobb darabokra vágni, hogy a végén tudjuk melyik is az, amit ki kell halászni :) ).
Van amikor megszórom egy-két marék kesudióval is. Én gyömbért is többet használok, de azt lereszelem és csak a levét préselem ki belőle...hihetetlenül finom, amikor a répa felveszi ezt az ízt. Lehet gazdagítani más zöldségekkel is, el is lehet hagyni. Bátran variálható étel.
Főtt vagy párolt rizzsel tálalom.
Én most nem használtam spárgát. A répa helyett is bébi répát és bébi kukoricát tettem bele. Mindegy, hogy variálod, mindenféleképpen finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése