csütörtök, június 19, 2014

Nápolyis tekercs

Sütés nélküli, finom, jó akár a tv elé, akár vendég váróként is megállja a helyét :) Egyszerű és mégis nagyszerű kis-nagy tekercs készíthető belőle.
Macerásnak tűnhet, de egyáltalán nem az :) Nagy melegben is finom nasi készülhet belőle!

Nápolyis tekercs 

Hozzávalók:
- 1 csomag 5 lapos tégla lap alakú nápolyi
- Főzött krémhez:
- 5-6 dl tej
- 20 dkg porcukor (én 15 dkg-ot használtam)
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg darált dió (mogyoró, vagy akár pisztácia)
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- ízlés szerint rum, vagy rum aroma
- Kevert krémhez: 
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg kókusz reszelék

Elkészítés
A tejet kimérjük egy lábosba, majd hozzáadjuk a kimért porcukrot és felforraljuk. Még melegen hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól elkeverjük. Ezt a masszát elosztjuk az ostya lapokra (ez a meleg massza fogja megpuhítani a nápolyit annyira, hogy fel tudjuk majd tekerni). A kevert krémhez a margarint a porcukorral kihabosítjuk, belekeverjük a kókusz reszeléket és a "csokis-kekszes" alapra kenjük (ez kb 2 lapra elég).
Szépen sorjában feltekerjük őket folytatólagosan. Az első lap mindenképpen a "csokis-kókuszos" legyen, majd folytatólagosan a másik "csokis-kókuszos" és utána szépen sorban a sima "csokisakat" is tekerjük fel. Így, ha jó szorosan tekerjük, akkor a végén egy szép nagy ostya rudunk lesz, amit jól meghengergetve befóliázunk és pár órára hűtőbe tesszük.
Ha nem szeretnétek egy egész nagy rudat, akkor kisebbeket is tekerhettek, akár egyesével, akár 2-3 arányban.
Szerintem variálható még egyéb aszalt gyümölcsökkel is. Szerintem mutatós és finom. A tekercselést én mindig a hosszabbik felénél kezdem és jó szorosan tekerve pont illeszkedik az alsó lapom is úgy, hogy nem folyik ki sehonnan a töltelék. Ha valaki szeretné, akkor a tetejét akár meg is csíkozhatjátok egy kevés olvasztott csokival.
Készült már kicsi tekercs és nagy is :)

 Ilyen ha nagyban tekercseltek :)

És ilyen lesz ha több kicsivel tekercseltek :)

Jó tekercselést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése