hétfő, június 03, 2013

Könnyű ebédre...

Vannak napok, amikor valahogy senki nem kívánja a megszokott ízeket és magyaros ételeket. Ilyenkor megpróbálok kicsit más ízvilágot az asztalra varázsolni, mert hát olyan nincs, hogy ne legyen valami ebéd.
Így született meg ez a recept is és az egész családnak ízlett, kivétel nélkül.

Ananászos csirke mell csíkok
párolt rizzsel

Hozzávalók: 
- 5 db csirke mell
- 1 ananász konzerv (egész) 
- 2-3 cikk fokhagyma 
- 4-5 ek. szója szósz 
-1 teáskanál reszelt gyömbér/esetleg őrölt gyömbér 
- kb. 4-5 ek. pirított szezám mag 
- 2-3 ek. keményítő 
- olíva olaj vagy esetleg szezám olaj 
- só és bors

Elkészítés: 
A megmosott és csíkokra vágott csirke melleket egy wokban vagy serpenyőben fehéredésig sütöm az olíva-vagy szezám olajon. Hozzáadom az ananász konzerv levét, a reszelt fokhagymát, a szója szószt és a reszelt gyömbérnek a kinyomkodott levét vagy az őrölt gyömbért. Ezt összefőzöm, majd az apró cikkekre vágott ananászt is hozzákeverem. Ha minden megpuhult, akkor a keményítőt kevés vízben feloldva hozzákeverem a húshoz és besűrítem, ha esetleg hígítani kell, akkor pici vizet adok még hozzá. Utólag sózom a szója szósz miatt és megszórom frissen őrölt borssal. A végén hozzáadom a szárazon pirított szezám magot és összeforgatom, majd párolt rizzsel tálalom. (A szezám magot egy sima teflonos serpenyőbe beleszórom és rázogatva kicsit megpirítom. Oda kell rá figyelni, mert ha túlpirul keserű lesz).

Egyszerű étel és hamar kész van. Nekem ez az adag 6-7 személyre elegendő volt a rizzsel együtt.


 Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése