Van mit bepótolnom...A suli elkezdődött már itt is egy pár hete és minden a normális kerékvágásba került...néhány bosszankodásos napot leszámítva :)
Talán (mondom talán...) valamivel több időm lesz blogolni :)
Úgy gondoltam, hogy mivel hosszú volt a csend, így egy nagyon érdekes étellel indítom be újra a blogot :)
A gyerekek nagyon, de nagyon odavannak a kínai és egyéb fűszeres ételek iránt...Persze Én sem és a Párom sem panaszkodunk ellene...Többek között ezért is próbáltam ki ezt az ételt.
Hát aki nem szereti a curry-t az inkább ne is olvassa tovább...viszont aki kedveli az tutira nem fog csalódni ebben az ételben.
Elég erős, karakteres íze van és nagyon laktató is.
Brazil Csirketál
Hozzávalók:
/4 és fél személyre...
a kicsi lány még nem eszik olyan sokat :) /
Hozzávalók:
/4 és fél személyre...
a kicsi lány még nem eszik olyan sokat :) /
8 db csirkecomb (én felsőt használtam)
5 dkg margarin (vagy olaj)
1 fej hagyma
1 kk. currypor
só, őrölt bors
fél narancs (héja és leve)
20-25 dkg apró csiperke gomba
1 ek. paradicsom püré
1-1,5 dl tejszín
1-1,5 dl tejföl
1 dl víz
15 dkg ananász konzerv (darabolt)
5 dkg sós mogyoró vagy kesudió
5 dkg margarin (vagy olaj)
1 fej hagyma
1 kk. currypor
só, őrölt bors
fél narancs (héja és leve)
20-25 dkg apró csiperke gomba
1 ek. paradicsom püré
1-1,5 dl tejszín
1-1,5 dl tejföl
1 dl víz
15 dkg ananász konzerv (darabolt)
5 dkg sós mogyoró vagy kesudió
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk, lebőrözzük. A nedvességet leitatjuk róla. Egy nagyobb lábosban a margarinon (vagy olajon) köröskörül megpirítjuk és félrerakjuk.
A visszamaradt zsírjában a felaprított hagymát üvegesre pirítjuk, majd megszórjuk a curry porral (először inkább csak a felét használjátok, majd utána fűszerezhettek). A csibecombokat beleforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.
A csirkecombokat megmossuk, lebőrözzük. A nedvességet leitatjuk róla. Egy nagyobb lábosban a margarinon (vagy olajon) köröskörül megpirítjuk és félrerakjuk.
A visszamaradt zsírjában a felaprított hagymát üvegesre pirítjuk, majd megszórjuk a curry porral (először inkább csak a felét használjátok, majd utána fűszerezhettek). A csibecombokat beleforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.
A narancs héját egy burgonyahámozóval lefejtjük úgy, hogy ne maradjon benne a belső fehér része, majd nagyon vékonyan felcsíkozzuk (én csak egy negyed narancs héját dolgoztam fel, szerintem ez is elég).
A gombát tisztítás után cikkekre vágjuk, a kisebbeket félbevágjuk és a narancs kipréselt levével és a felcsíkozott héjával együtt a csirkéhez adjuk.
A paradicsom pürét a tejszínnel, a tejföllel és az 1 dl vízzel összekeverjük és a húsra öntjük.
Nagy lángon felforraljuk, majd lefedve kb. 35-40 perc alatt puhára pároljuk.
A végén belekeverjük a lecsepegtetett ananászt és a sós mogyorót.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
A gombát tisztítás után cikkekre vágjuk, a kisebbeket félbevágjuk és a narancs kipréselt levével és a felcsíkozott héjával együtt a csirkéhez adjuk.
A paradicsom pürét a tejszínnel, a tejföllel és az 1 dl vízzel összekeverjük és a húsra öntjük.
Nagy lángon felforraljuk, majd lefedve kb. 35-40 perc alatt puhára pároljuk.
A végén belekeverjük a lecsepegtetett ananászt és a sós mogyorót.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése