Szóval az otthoni nagy melegekre való tekintettel, nah és persze kicsiny családom örömére meggy levest készítettem, amit hidegen ettünk meg. Nálam minden meggyes dolog szóba jöhet, mert egyszerűen imádom. A kicsi lánynak persze a rózsaszín leve miatt tetszett. A lényeg, hogy mindenkinek ízlett....
Meggy Leves
Hozzávalók:
Kb. 2 - 2,5 l víz
cukor ízlés szerint
2-3 cs. vaníliás cukor
pici fahéj, pár szem szegfűszeg
450 g fagyasztott meggy
Habaráshoz:
Habaráshoz:
2-3 ek. liszt
2-3 dl tej
A legvégére:
1-2 tojás sárgája
egy kis dobozos tejföl
A vizet a cukorral és vaníliás cukorral, plusz a fűszerekkel odateszem. Amikor forr beleszórom a félbe vágott meggy szemeket.Főzöm kicsit, addig elkészítem a habarást. Egy shaker pohárba (egyszerű rázó pohárba) kimérem a tejet, belekanalazom a lisztet és lezárom, majd alaposan összerázom, ezt a tűzről lehúzott meggy leveshez öntöm folyamatos keverés mellett, hogy ne csomósodjon meg. Visszateszem a tűzre addig, amíg újra fel nem forr, ez idő alatt ha esetleg volt is benne csomócska szépen elfő.
A legvégén pedig a tojás sárgáját elkeverem a tejföllel egy kisebb tálban, ehhez merek egy-egy merőkanálnyi levest, mikor már a kis tálban is langyossá vált a leves, akkor az egészet beleöntöm a levesbe és elkeverem. Már nem főzöm!!!
Finom, krémszerű volt a leve.
Finom, krémszerű volt a leve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése