(Nálunk nem sűrűn készül, nem mintha nem imádnánk a padlizsánt...sőt...pont ez a baj :) Kicsit drága 4 főre, de egyszer-egyszer igazán megéri elkészíteni, mert nagyon ízletes.)
Feta sajtos padlizsán csónakok
Hozzávalók:
- 2 db szép sötét lila, közepes padlizsán
- 2 maréknyi rizs
- 2 db piros vagy zöld kaliforniai paprika
- 2 db érett paradicsom
- 1 hagyma
- 2-3 cikk fokhagyma
- só, bors, pirospaprika ízlés szerint
- kevés aprított petrezselyem zöld
- olaj
- 1 csomag fetasajt (200 g)
Elkészítés:
A padlizsánokat megmosom, majd papírtörlővel szárazra törlöm. Ketté vágom őket és a belsejüket kikaparom egy kiskanállal. (A belsejét nem kell eldobni!)
Ezután kicsit megsózom, megborsozom a padlizsán csónakokat és félreteszem.
Ezután kicsit megsózom, megborsozom a padlizsán csónakokat és félreteszem.
A rizset enyhén sós vízben megfőzöm, majd leszűröm. Félreteszem.
A hagymát megpucolom, felkockázom és kevés olajon kicsit lesütöm. A hagymához adom a megmosott, felkockázott kaliforniai paprikát. Majd a héjától megszabadított, szintén felkockázott paradicsomot és a kikapart padlizsán belsejét. Belereszelem a fokhagymát is. Sózom, borsozom, pirospaprikázom ízlés szerint és pici vizet öntök alá. Puhára párolom. Ha kész, akkor elkeverem benne a kifőtt rizst és hozzáadom a felaprított petrezselyem zöldet.
Ezzel töltöm meg a 4 db padlizsán csónakomat. A megtöltött csónakokat egy kiolajozott jénai tálba sorakoztatom, majd a tetejükre morzsolom a feta sajtot, öntök alájuk egy fél dl-nyi vizet és letakarom alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm, majd az utolsó 5-10 percre leveszem a fóliát és kicsit megpirítom a tetejüket.
Én még adtam hozzá egy kevés petrezselymes rizset, amit egy pohár segítségével formáztam.
A paradicsomok héját levághatjátok zöldséghámozóval is úgy, mintha almát pucolnátok. Ezt szépen feltekerve helyes kis rózsákat formázhattok.
Én még adtam hozzá egy kevés petrezselymes rizset, amit egy pohár segítségével formáztam.
A paradicsomok héját levághatjátok zöldséghámozóval is úgy, mintha almát pucolnátok. Ezt szépen feltekerve helyes kis rózsákat formázhattok.
Még sütés előtt.
Sütés után.
Itt pedig már tálalva :)
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése