szombat, március 23, 2013

Levesben főtt, majd sült fokhagymás csirkecombok

Az előző bejegyzésben említettem, hogy a húslevesben megfőzött husiból szoktam fokhagymás sültet csinálni. Ez egyszerű és nagyszerű és még konkrét receptnek sem mondanám. Amikor sem időm, sem kedvem nincs bíbelődni a második fogással, akkor csinálom ezt az ételt. A Párom is és a gyerekek is szeretik. Egyszerű krumplipürét, vagy esetleg párolt rizset tálalok mellé egy kis uborka salátával...Mmmm.

Levesben főtt, majd sült fokhagymás csirkecombok 

Hozzávalók: 

- húslevesben főtt csirkecombok (nálunk 6 db) 
- egy fél piros kaliforniai paprika, egy fél zöld kaliforniai paprika (ez el is hagyható) 
- ízlés szerint fokhagyma

- körethez: párolt rizs, krumplipüré, stb.

Elkészítés: 
A leszűrt húslevesből megmaradt csirkecombokat hagyhatjuk egészben is, vagy esetleg a húst le is fejthetjük a csontról (én most lecsontoztam). Egy nagy serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk a felcsíkozott paprikákat, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a csirkehusit, majd kicsit lepirítjuk.
Köretként krumpli pürét vagy párolt rizset adunk és uborka salátát.
Egyszerű és nagyon finom :)


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése