hétfő, november 12, 2012

Szülinap...Hello Kitty torta

A kislány 5. Születésnapjára készítettem egy most nagyon felkapott figurával tortát...hát igen, tavaly a Hercegnők voltak a menők, idén pedig Hello Kitty. És persze már kb. 3 hónappal előtte le volt adva a rendelés, hogy "Ha jó kislány leszek, akkor lehet hogy Hello Kitty-s tortám lesz a Birthday-emre???" És mindenki képzelje hozzá a nagyra nyílt szemeket kiskutyásan... De legalább időben felkészülhettem :)

Jó nagy torta lett, Hello Kitty-s mintával és epres krémmel nah meg epres jelly-vel, ami az otthoni (talán) gyümölcs kocsonyához hasonlítható. Nagyon finom lett, nem lett tömény édes és a kislány arcán újfent azt a mosolyt és meglepődöttséget sikerült felfedeznem, amit soha az életben nem felejtek el :)

Hello Kitty torta, epres krémmel 

Hozzávalók: 

-A Torta lapokhoz:
3 x 6 tojás
3 x 12 dkg cukor
3 x12 dkg liszt
3 x 6-8 g sütőpor

-A krémhez:
3 tojás sárgája
10 dkg porcukor
1 cs. epres pudingpor
3,5 dl tej
5 dkg margarin

-A főzött krémhez:
1 tojás sárgája
1 ek. cukor
2 ek. liszt
2 dl tej
5 dkg margarin

Illetve ízlés szerint még pár ek. porcukor és margarin a krém jobb állaga miatt.

-A jellyhez: 
2 tasak epres jelly por
2x 450 ml víz

Fondant, étel színezék, Hello Kitty sablon, éles kés, fekete íróka, cukor virágok a díszítéshez.

Elkészítés:

A torta lapokból 3 darabot sütök rendes tepsiben, mindegyiket külön külön. Tehát egy-egy laphoz 6 tojás fehérjét egy csipet sóval elkezdem kemény habbá verni, majd fokozatosan hozzáadom a 12 dkg cukrot és azzal kemény habbá verem. Majd a tojások sárgáját adagolom hozzá egyenként és óvatosan elkeverem a habban. A végén a lisztet elkeverem a sütőporral és óvatosan a tojásos masszába keverem. A tepsinek az alját kibélelem sütő papírral és beleöntöm a piskóta masszát, elegyengetem és 180 fokra előmelegített sütőben szép világos színűre sütöm, tű próbával ellenőrzöm. Ha megsült, akkor rácson kihűtöm és készítem a második, harmadik lapot ugyanígy.
A krémhez először a pudingos részét csinálom meg. A 3 tojás sárgáját a 10 dkg porcukorral jól elkeverem, majd a 3,5 dl tejet összerázom egy mixer pohárban az epres puding porral majd hozzáöntöm a tojásos alaphoz, jól elkeverem és folytonos kevergetés mellett sűrűre főzöm. Ha megfőtt, akkor 5 dkg.nyi margarint keverek hozzá és kihűtöm a krémet.
A másik krémet is megfőzöm, mégpedig úgy, hogy az 1 tojás sárgáját elkeverem 1 ek. cukorral. A 2 dl tejet kimérem a mixer pohárba és arra teszem a 2 ek. lisztet, ezt jól összerázom, majd a tojásos alaphoz öntöm. Ezt szintén folytonos kevergetés mellett sűrűre főzöm. (Senki ne ijedjen meg, elég bizarr, csirizes kinézete lesz...). Ha már szinte gombóccá összeállt az egész, akkor le kell venni a tűzről és hozzáadni 5 dkg.nyi margarint. Ezt jól bele kell keverni, kicsit nehézkesnek tűnik az elején, de a krém felveszi a margarint csak kitartóan kell kavargatni. Majd ha ezzel is megvagyok, akkor ezt is kihűtöm.
Addig megfőzöm az epres jellyt, amit bevallom olyan kiszerelésben vettem meg mint a pudingport. Ehhez csak 450 ml vizet kell forralni és folytonos keverés mellett hozzáadni a jelly port és szépen be is sűrűsödik.

Az alsó lapra a még langyos jelly kerül, majd ezt is jól lehűtöm, hogy a jelly kellőképpen megdermedjen.Addig összeállítom az epres krémet. A két kifőzött krémet jól összekeverem kézi mixerrel, ha szükséges, akkor még édesítem porcukorral és ha esetleg nem elég krémes az állaga, akkor adagonként adható még hozzá vaj addig, amíg el nem éri azt az állagot amilyet én szeretnék. Ha ez is kész, akkor kiveszem a hűtőből a megdermedt jelly-s lapot, ráhelyezem a középső lapot és azt bevonom a krémnek valamivel több mint a felével, mert a külsejét épphogy csak bevonom, hogy ragadjon rá a fondant. Majd ráteszem a harmadik lapot is és vékonyan bevonom a maradék krémmel.

A bevonathoz én boltban vettem meg a fondant, még nem mertem nekiállni a házinak...de annak is eljön majd az ideje egyszer. 

A bevonathoz egy nagyobb darabot megszíneztem piros étel festékkel rózsaszínűre és keményítővel megszórt deszkán kinyújtottam, majd ügyesen ráborítottam a tortára. Elsimítottam rajta és levágtam a felesleget. A maradék fehérből a sablon alapján kivágtam a cica fejét, kezeit és lábait. Majd egy darabka fondant megszíneztem sárgára, ez lett a ruhácskája a cicának. Ha mindezzel megvoltam, akkor egy enyhén nedves ecsettel benedvesítettem a tortának azon részét ahova a mintát elképzeltem és mintha csak kirakósat játszanék szépen felrakosgattam a minta darabjait. A végén a cica fejére a masnit úgy készítettem, hogy egy kevés maradék rózsaszínű fondant még pirosabbra színeztem és abból vágtam ki, szintén a minta alapján a masnit. Ezt is a helyére tettem és kész is lett az alapom.
A végén készen vásárolt fekete írókával szépen körberajzoltam az egész mintát, megrajzoltam a szemeit és az orrocskáját meg a bajuszkáit. Ráírtam a feliratot és az 5. öst. A cica nyakába tettem még cukor virágokból egy nyakláncot és ugyanazokból a virágokból még a torta szélét is kirakosgattam. 

Nem mondom, hogy nem volt macerás, de aki örömet akar szerezni a gyermekének az nyugodtan elkészítheti, mert nagyon finom és mutatós is....nah és ha én el tudom készíteni, akkor sokan mások is.
Nah és akkor a végeredmény....



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése