A gyerekek mind a két ételt imádják, úgyhogy nem volt nehéz megalkotnom...
Ananász leves
Hozzávalók:
- 1 db ananász, de konzerv is lehet
(én "egészkarikás" konzervet daraboltam fel)
(én "egészkarikás" konzervet daraboltam fel)
- 1 cs. vaníliás puding
-cukor ízlés szerint
- 1 cs. vaníliás cukor
- fahéj és szegfűszeg ízlés szerint
- 2 dl főzőtejszín
- tej, ha túl sűrű lenne
Elkészítése:
Ha friss ananászt használunk, akkor azt meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk. Én konzervet használtam (az volt itthon). A konzervet levével együtt egy lábosba öntöttem és adtam hozzá egy kevés vizet, majd a cukrokat és a fűszereket és felfőztem. Közben a 2 dl tejszínben és 1 dl tejben elkevertem a pudingport és a leveshez öntöttem, majd készre főztem. Ha túl sűrű lenne, akkor még a nekem tetszőre hígítom tejjel. Langyosan is nagyon finom, de hidegen is tálalható.
Jó étvágyat!
Túrógombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 20 dkg búzadara
- cukor ízlés szerint
- 3 ek. olaj
- 5 ek. zsemlemorsza
- só
- tejföl, porcukor
Elkészítés:
A túrót villával jól áttörjük és hozzákeverjük a tojásokat, ízlés szerint cukrot és egy csipet sót. Ehhez a masszához adjuk hozzá a búzadarát és homogén masszává keverjük. Néhány órára hűtőben pihentetjük, amíg a búzadara jól megszívja magát, majd kissé vizes kézzel gombócokat formálunk, amit lobogó enyhén sós vízben kifőzünk és ezt leszűrve olajban aranybarnára pirított zsemlemorzsában megforgatunk. A gombócokat tálalhatjuk tejfölben elkevert porcukorral, vagy csak porcukorral, esetleg valami öntettel, lekvárral...ki hogy szereti. Nálunk abszolút befutó a tejföl porcukorral verzió.
Amúgy annyit még fűznék a recepthez, hogy kipróbáltam már egy jó pár túrógombóc receptet, de eddig ez lett a legjobban sikerült, mint ízre, mint állagra.
Amúgy annyit még fűznék a recepthez, hogy kipróbáltam már egy jó pár túrógombóc receptet, de eddig ez lett a legjobban sikerült, mint ízre, mint állagra.
Jó étvágyat!
Mindkét recept igazán megállja a helyét a nyári kánikulában...Hmmm...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése